Nieuws2020-01-31T13:03:03+01:00

Nieuws

Dank aan iedereen die Eldorado mogelijk maakte!

 

8, 9 en 10 juli speelden we de laatste drie voorstellingen van Eldorado bij de melkveebedrijf Familie Kanters in Loosbroek. Een weekend met een gouden randje. 

We besluiten deze tour met een grote glimlach. 

En we willen onze grote dank uitspreken aan de boerenlocaties die een warm welkom gaven aan dit reizende circus: Melkveebedrijf Familie Van Kalmthout in Rucphen, Landgoed de Barendonk in Beers, Zorgboerderij en biologisch melkveebedrijf Van Loon’s Hoekske in Kaatsheuvel, Bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeekbeek en Melkveebedrijf Familie Kanters in Loosbroek. 

Zonder de geweldige inzet van de muzikanten in heel Brabant was er geen voorstelling… Merci aan: Zanggroep ’t Schijfke, individuele leden van NEO, Muziekvereniging De Vriendschap, Gewestelijk Symfonie Orkest Maas en Niets, Koor Iris, Muziekvereniging Vicinia, Koor Ameezing, Muziekvereniging Juliana, Sophia’s Vereeniging, Koor Koraal, Koor La Orfeon, Koor Con Fuoco, Accordeonorkest Jheronimus. 

Partners in crime (pun intended 😉) waren:  Het Zuidelijk Toneel, Taskforce RIEC Brabant/Zeeland, ZLTO, Gemeente Rucphen, Gemeente Loon op Zand, Gemeente Hilvarenbeek, Gemeente Land van Cuijk, Gemeente Bernheze 

Mede mogelijk gemaakt door: VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie

Eldorado is een project van Stichting Poon. 

Muziek: Bart van Dongen. Tekst: Wiske Sterringa. Regie: Roel Swanenberg

Spel: Björn van der Doelen, Bart Klever, Sarah Jonker, Luuk Jansen, Amy van der Weerden, Hans Sparla. In Kaatsheuvel stond Huub Smit op het podium. 

Productieleiding en geluid: Eric van de Lest. Producent: Leon Steuns. Communicatie: Paulien Mandos. Vormgeving en decor: Simon Haen. Grafische vormgeving: Patrick Lijdsman

📸 Willeke Machiels 

18 juli 2022|

Mooi weekend in Kaatsheuvel – denk aan de zon!

Het wordt hartstikke mooi weer in het weekend van 10 juni, maar in de avond koelt het wel af. Neem vooral warme kleding mee en een zonnebril tegen de avondzon voor de avondvoorstellingen. Op zondag 12 juni wordt het heel zonnig. De tribune is niet overdekt, dus denk aan zonnebrillen, petjes, paraplu als bescherming tegen de zon. We hebben er zin in!

10 juni 2022|

Proloog Eldorado/Silverado te zien in Veghel, Uden en Cuijk

Het team van Eldorado zit niet stil en komt in februari en maart met een proloog op de muziektheatervoorstelling Eldorado. Komt dat zien!

Silverado
Eldorado/Silverado is een kijkje in de keuken van acteurs en muzikanten. In het GrandCafé van Schouwburg Cuijk, De Blauwe Kei in Veghel en de Markant in Uden zit je ze dicht op de huid en kun je van heel dichtbij zien hoe zij zich in een theatertekst en in een muziekstuk storten.

Silverado is een kleine voorstelling met één acteur, één muzikant en een afvaardiging van het Smartlappenkoor Goei Volluk. Het is een proloog op het grote muziektheaterstuk Eldorado dat later dit seizoen op boerenlocaties in 5 Brabantse gemeenten wordt gespeeld. Eldorado/Silverado gaat op een luchtige manier over het veranderende leven op het Brabantse platteland, over de problemen van de boeren, over leegstand en over hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit.

In deze voorstelling, Silverado, zoomen we in op Dora, de boerin uit Eldorado. We zien haar twijfels, haar strijd, haar laconieke commentaar en haar geheime gedachten. De muziek in de voorstelling is haar wispelturige gesprekspartner: de muziek troost, praat mee, vrolijkt op, spreekt tegen, manipuleert en reflecteert.

Agenda

Zaterdag 19 februari 2022 | 16.00 | Markant Uden 

Vrijdag 18 maart 2022 | 20.00 | De Blauwe Kei in Veghel

Zaterdag 19 maart 2022 | 16.00 | Schouwburg Cuijk
Tickets via de links hierboven!

Cast
Muziek: Bart van Dongen
Tekst: Wiske Sterringa
Regie: Roel Swanenberg
Spel: Sarah Jonker, Hans Sparla

22 november 2021|
Ga naar de bovenkant