Nieuws2020-01-31T13:03:03+01:00

Nieuws

Mooi weekend in Kaatsheuvel – denk aan de zon!

Het wordt hartstikke mooi weer in het weekend van 10 juni, maar in de avond koelt het wel af. Neem vooral warme kleding mee en een zonnebril tegen de avondzon voor de avondvoorstellingen. Op zondag 12 juni wordt het heel zonnig. De tribune is niet overdekt, dus denk aan zonnebrillen, petjes, paraplu als bescherming tegen de zon. We hebben er zin in!

10 juni 2022|

Proloog Eldorado/Silverado te zien in Veghel, Uden en Cuijk

Het team van Eldorado zit niet stil en komt in februari en maart met een proloog op de muziektheatervoorstelling Eldorado. Komt dat zien!

Silverado
Eldorado/Silverado is een kijkje in de keuken van acteurs en muzikanten. In het GrandCafé van Schouwburg Cuijk, De Blauwe Kei in Veghel en de Markant in Uden zit je ze dicht op de huid en kun je van heel dichtbij zien hoe zij zich in een theatertekst en in een muziekstuk storten.

Silverado is een kleine voorstelling met één acteur, één muzikant en een afvaardiging van het Smartlappenkoor Goei Volluk. Het is een proloog op het grote muziektheaterstuk Eldorado dat later dit seizoen op boerenlocaties in 5 Brabantse gemeenten wordt gespeeld. Eldorado/Silverado gaat op een luchtige manier over het veranderende leven op het Brabantse platteland, over de problemen van de boeren, over leegstand en over hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit.

In deze voorstelling, Silverado, zoomen we in op Dora, de boerin uit Eldorado. We zien haar twijfels, haar strijd, haar laconieke commentaar en haar geheime gedachten. De muziek in de voorstelling is haar wispelturige gesprekspartner: de muziek troost, praat mee, vrolijkt op, spreekt tegen, manipuleert en reflecteert.

Agenda

Zaterdag 19 februari 2022 | 16.00 | Markant Uden 

Vrijdag 18 maart 2022 | 20.00 | De Blauwe Kei in Veghel

Zaterdag 19 maart 2022 | 16.00 | Schouwburg Cuijk
Tickets via de links hierboven!

Cast
Muziek: Bart van Dongen
Tekst: Wiske Sterringa
Regie: Roel Swanenberg
Spel: Sarah Jonker, Hans Sparla

22 november 2021|

Eldorado opnieuw uitgesteld naar voorjaar 2022

Het is een tijdje stil geweest van onze kant. We hebben gewikt en gewogen, getwijfeld, nagedacht, overlegd met gemeenten en boerenlocaties en vervolgens met pijn in het hart besloten de voorstelling nog een jaar uit te stellen; naar het voorjaar van 2022.
Dat was geen makkelijke beslissing; we zijn al zo lang bezig Eldorado te ontwikkelen en we hebben al zo lang ontzettende zin om aan de slag te gaan. Maar het kan niet anders. Waar we er in het najaar van 2020 nog van overtuigd waren dat we Eldorado in 2021 op een goede nieuwe manier konden vormgeven, werd in de volgende maanden steeds duidelijker dat we te weinig recht konden doen aan ons initiële plan. Zowel inhoudelijk als productioneel moesten we te veel water in de wijn doen.
De muziekverenigingen, kern van de voorstelling, kunnen niet repeteren en tot op dit moment is niet duidelijk of we überhaupt publiek mogen ontvangen bij de voorstellingen. Een onwerkbare situatie.
Na overleg met de deelnemende gemeenten, onze locaties en onze financiers zijn we tot nieuwe voorstellingsdata gekomen in voorjaar 2022. Deze data vinden jullie in de agenda. We zijn ontzettend blij met het enthousiasme en de steun die we van de gemeentes, de deelnemende agrarische locaties en de ondersteunende fondsen hebben ontvangen.
Nu we de voorstelling voor een tweede maal moeten uitstellen, beginnen we feitelijk opnieuw. Daarom komen we in september en oktober 2021 opnieuw naar elke gemeente om een informatie-avond te organiseren waar geïnteresseerde muziekverenigingen met ons in gesprek kunnen over deelname. Misschien ook muziekverenigingen die tot nu toe nog niet bij Eldorado waren betrokken, dus zegt het voort. Begin september sturen we jullie een uitnodiging voor deze avond.
Mocht je nu meteen al zeggen – “we doen weer mee!” – dan zijn we daar natuurlijk heel blij mee. Laat het ons vooral weten. En anders hopen we jullie op de informatie-avond in de herfst te ontmoeten.
Dank voor jullie begrip. We kijken er enorm naar uit om jullie weer te zien en om Eldorado, samen met jullie, in volle glorie te kunnen spelen.
13 april 2021|
Ga naar de bovenkant